Yesil Bodycare

De naam Yesil Bodycare is voort gekomen uit mijn liefde voor het mooie vakantieland Turkije. Dit groene land gaf mij de inspiratie voor de naam Yesil, dit staat in het Turks voor groen. Hier zijn veel ideeën ontstaan voor het maken van natuurlijke zeep in onze zeepkeuken.

 

Salon

In mijn salon wordt enkel gebruik gemaakt van natuurlijke huidverzorgings producten die vrij zijn van synthetische kleurstoffen, geurstoffen, parabenen, petrochemische- en conserveringsmiddelen. Ook de lakken waarmee gewerkt wordt van Caption en Spa Ritual zijn vrij van DBP, Tolueen, Formaldehyde en formaldehydehars.

 

Manicure

Onze handen staan bloot aan allerlei invloeden; weer, schoonmaak, tuinieren. Yesil Bodycare bied u een luxe Manicure aan met een ontspannend handbad. De nagels worden gemodelleerd en de nagelriemen verzorgd. Aan de hand van de conditie van de huid wordt een etherische olie gebruikt. Op deze manier kan de huid herstellen en wordt deze gevoed.

Pedicure

We worden ons steeds meer bewust dat het belangrijk is om goed voor de voeten te zorgen. Yesil Bodycare biedt u een pedicure behandeling aan, welke  bestaat uit het desinfecteren van de voeten, nagels knippen, fraisen en schoonmaken, het verwijderen van overtollig eelt en glad fraisen. Tot slot worden de voeten gemasseerd en ingesmeerd met een voetencrème. Desgewenst kunnen de nagels gelakt worden met Caption Q3 lak of Sparitual lak.

Bodycare

De zeep in onze zeepkeuken wordt ambachtelijk bereid doormiddel van de cold process methode. Dit houdt in dat de natuurlijke boters en oliën op lage temperatuur smelten. Hierdoor blijven de gezonde eigenschappen behouden. Deze gezonde eigenschappen zijn voelbaar op de huid, de huid is zachter en voelt niet geïrriteerd aan. Bij het bereiden van de zeep, en het geven van de behandelingen worden etherische oliën gebruikt (wel bekend als Aromatherapie). Deze oliën worden gewonnen uit zaden, wortels en bloemen en kunnen bijdragen aan klachten te verlichten en helpen ontspannen. 

Zeepkeuken

Doordat veel mensen  te maken hebben met huidklachten, was ik op zoek naar de juiste ingrediënten en de toepasbaarheid van oliën en boters in de vorm van natuurzeep. Ik ben in contact gekomen met Werfzeep, zij hebben mij handvaten gegeven om dit verder te ontwikkelen. Door het enthousiame van de zeep gebruikers komen er steeds meer zepen bij uit de zeepkeuken.

 

Opleidingen

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op mijn vakgebied volg ik regelmatig trainingen en worden beurzen bezocht. 

2006    - Basis diploma pedicure, manicure en HAMCODE

2009    - Opleiding voet en hotstone massage

2010     - Opleiding voetreflexmassage

2011       - Cursus Aromatherapie

2013      - Opleiding voor Dermatologie, pedicuren en huidtherapeuten

2014      - Opleiding zeep maken via de cold process methode

2015      - Training Caption nagellak

Tot ziens in de salon

Marianne de Keijser